teisipäev, 12. veebruar 2008

TARTU JOOKSURAJAD

Maratonlased on oma blogis kaldunud niisiis spetsiifiliselt Eesti tippude jooksukoondise lahkamisele ning lisaks sõidavad nad veel tänavu-märtsis Hispaaniasse treeninglaagrisse. Vaatasin neid pilte ja ausalt öeldes, paigad on nii ilusad, et pisar tuleb silma. Aga siin, alternatiivse jooksja blogis ei vesistata, sest alternatiivne jooks tekitab niigi suurt vedeliku- ja sooladekaotust.

Niisiis, on aeg minna oma jooksualase alternatiivse tööga edasi ja alustada... tähelepanu, tähelepanu! - terve sissekannete entsüklopeedilise sarja tutvustamisega.

„JOOKSJATE MARSRUUDID TARTUS JA SELLE LÄHIÜMBRUSES“

Kui kokkadel on kujunenud aegade jooksul välja kindlate toitude valmistamiseks kindlad juhised – retseptid, siis jooksjatel, eriti suuri mahte jooksvatel staieritel, kujunevad aegade jooksul välja sageli kasutatavad jooksumarsruudid. Niisiis, käsitlemisele tulevad Tartu jooksjate poolt kasutatavad marsruudid-rajad-ringid.

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

Pro värk .......Mina igatahes toetan Alternatiive kõigega ;) annan süüa kui vaja ja isegi oma jooksuradasid ei ole kahju näidata.

niisiis hakkan kaarte koostama ....


MR. Lipp

Rainis ütles ...

näete, asi hakkab jõudma massidesse,

toetuse tänuga vastu võttes (ka praetud kartulid)

Dr. Nuki

Anonüümne ütles ...

jään ootele, ehk on mida kõvataha panna. kisubki kuidagi üksluiseks see tartuümbrus.

Madis ütles ...

Tartu ümbruse parimad jooksurajad on minu kogemustest ihastes. Kui elada annelinna läheduses siis ring võiks kujuneda nii: algus a le coq spordihalli eest-vanaihaste teed pidi hipodroomist mõõda-keerata paremale bussipeatuse juurest kust läheb tee puukoolini-edasi mõõda kruusateed ümber puukooli äärset teed-metsavahelt asfaldile ja mõõda asfaldit tagasi uusihaste poole-peale ihastet mõõda jalakäiate teed ja ihaste põikku pidi tagasi spordihoone juurde. ringi pikkus kokku 11km, lisaks saab ihastes spordiplatsi ümbruses männikus teha 1,5 km või mis iganes pikkusega ringe.

edu blogikirjutajale treeningutes jms